Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

4ος κύκλος ομιλιών για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς - 3η ομιλία: «Με αφορμή το Ιράν»

Ο 4ος κύκλος ομιλιών της ΕΣΔΙΑΠΟΚ (2017-2018) με γενική θεματική τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη εποχή συνεχίζεται. Σας περιμένουμε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, στα γραφεία της MONUMENTA (Παλλάδος 21, Ψυρρή, Αθήνα) για την 3η ομιλία του κύκλου από τις Σμαράγδα Τουλούπα και Κατερίνα Παπαμιχελάκη. Η ομιλία θα έχει τίτλο «Με αφορμή το Ιράν».

Πληροφορίες

Συμβολική συνεισφορά 3 ευρώ για την ενίσχυση των δράσεων του Σωματείου. Δωρεάν για τα ταμειακά ενήμερα μέλη της ΕΣΔΙΑΠΟΚ.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλείστε θερμά να κάνετε κράτηση μέσω του eventbrite.

Λίγα λόγια για την ομιλία

Ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ‘χαρτιά’ στη ρητορική της ανάπτυξης, της ανάδειξης ταυτότητας και της οικονομικής αρωγής. Με αφορμή ένα ταξίδι στο Ιράν τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2017 στο πλαίσιο ενός διεθνούς συνεδρίου, του προγράμματος που ακολουθήσαμε, αλλά και του ανεξάρτητου ταξιδιού στον ελεύθερό μας χρόνο, θα κάνουμε μια συζήτηση πάνω στον βιωματικό πολιτιστικό τουρισμό, τις αναζητήσεις, τη σκηνοθεσία της εμπειρίας και τη σημαντικότητά τους σε προσωπικό, τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Θα παρουσιαστεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σε μια προσπάθεια να σας εισάγουμε μέσα στην εμπειρία αυτή, αλλά και γιατί βέβαια μιλάμε για το θεσπέσιο Ιράν!


Λίγα λόγια για τις εισηγήτριες

Η Σμαράγδα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΔΙΑΠΟΚ, σπούδασε Κοινωνιολογία, αποφοίτησε από την Σχολή Ξεναγών Αθηνών και αργότερα έκανε το μεταπτυχιακό της στις Σπουδές Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UCL). Συνεργάζεται ως διεθνής εκπαιδεύτρια με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξεναγών και εκπροσωπεί στην Ομοσπονδία αυτή τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου.
Η Κατερίνα έχει τελειώσει το Ιστορικό-Αρχαιολογικό στο ΕΚΠΑ, καθώς και την Σχολή Ξεναγών Αθηνών. Κατέχει μάστερ στην Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και αυτή τη στιγμή συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ρέθυμνο στην Προϊστορική Αρχαιολογία με ερευνητικό ενδιαφέρον στη Δημόσια Αρχαιολογία.
Η Κατερίνα και η Σμαράγδα είναι και οι δύο εν ενεργεία ξεναγοί με έντονο ενδιαφέρον στο ταξίδι και στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου