Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Διαδραστικό Εργαστήριο: Από την ιδέα στην πράξη



Έχω μία ιδέα και δεν ξέρω πως να την κάνω πράξη;
Που θα βρω συνεργάτες;
Έχω επιλογές χρηματοδότησης;
Τι είδους εταιρεία να συστήσω; ΚοινΣΕπ, ΑΜΚΕ, ΜΚΟ ή κάτι άλλο;

Αν δραστηριοποιείσαι στο χώρο του πολιτισμού και έχεις μια έξυπνη ιδέα και πολλές απορίες, η ΕΣΔΙΑΠΟΚ στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών και Εργαστηρίων διεξάγει Διαδραστικό Εργαστήριο με εκπροσώπους 4 εταιρειών/οργανισμών, οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.


Σκοπός αυτού του Εργαστηρίου είναι η παρουσίαση του έργου αυτών των νεοφυών επιχειρήσεων, ώστε να προωθηθούν και να προβληθούν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες νέων, που την περίοδο της Κρίσης τολμούν και δραστηριοπ

οιούνται με επιτυχία στον κλάδο του Πολιτισμού. Σε συνέχεια της σύντομης παρουσίασης, οι εκπρόσωποι των ομάδων θα καθοδηγήσουν τους παρευρισκόμενους, σε μία σειρά συμμετοχικών δραστηριοτήτων.




Οι ομάδες:



Η Clio Muse Tours είναι η διεθνώς βραβευμένη πλατφόρμα δημιουργίας και διάθεσης θεματικών πολιτιστικών ψηφιακών διαδρομών. Αποτελείται από το διαχειριστικό περιβάλλον Clio Muse CREATE και την εφαρμογή ξενάγησης Clio Muse. Μέσα από το Clio Muse CREATE, διαπιστευμένοι ξεναγοί, επαγγελματίες στο χώρο του Πολιτισμού / Τουρισμού και Πολιτιστικά Ιδρύματα, δημοσιεύουν την διαδρομή τους στην Clio Muse APP. Έτσι, επισκέπτες και ταξιδιώτες ανοίγουν την Clio Muse APP και απολαμβάνουν ποικίλες ξεναγήσεις στην πόλη, σε μουσεία και άλλους εκθεσιακούς χώρους. Η Clio Muse APP είναι διαθέσιμη από το 2014 για iOS και Android συσκευές σε Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ρώσικα και Κινέζικα.



To The Language Project είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει στόχο την παροχή βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως πρόσφυγες και μετανάστες, αναπτύσσοντας και παρέχοντας καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις που εστιάζουν κυρίως στις ξένες γλώσσες, τη μετάφραση, τη διερμηνεία και τη διαπολιτισμική μεσολάβηση. Ξεκίνησε ως μια πολιτιστική και εκπαιδευτική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος START – Create Cultural Change του ιδρύματος R. Bosch Stiftung και του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και εξελίχθηκε στην πρώτη ΜΚΟ που προωθεί την αποτελεσματική επικοινωνία, την ομαλή ενσωμάτωση και την ενίσχυση της προσληψιμότητας για όλους, παρέχοντας υπηρεσίες μετάφρασης, διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης στον ανθρωπιστικό τομέα.  



Η Mentor δραστηριοποιείται στον ακαδημαϊκό τουρισμό/study abroad (Mentor in Greece) και την πολιτιστική διαχείριση (Mentor in Culture). Η αποστολή της εταιρείας είναι διττή. Από τη μία, η έρευνα και ανάδειξη του αρχαίου και σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και φιλοσοφίας στο εξωτερικό, μέσω του σχεδιασμού και παροχής βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε φοιτητές από όλο τον κόσμο, με δυνατότητα απόκτησης ακαδημαϊκών μονάδων (credits). Από την άλλη, η αξιοποίηση του υλικού και άυλου πολιτιστικού αποθέματος και κληρονομιάς της Ελλάδας. Η ομάδα της Mentor αποτελείται από διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς, academic programme developers, marketing experts, επικοινωνιολόγους, social media specialists, διερμηνείς, μεταφραστές, web developers και designers, οι οποίοι πλαισιώνονται από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων καθηγητών, ξεναγών κ.ά. Τέλος, οι μέχρι στιγμής στρατηγικές συνεργασίες της Mentor περιλαμβάνουν την Ελευσίνα 2021/Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Hellenic American University & College, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, κ.ά.

Ο πeripatos είναι μία εταιρεία που εξειδικεύεται στο χώρο της  διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς παρέχοντας υπηρεσίες σε  πολιτιστικούς οργανισμούς. Έχοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία και  εμπειρία προτείνουμε νέες προσεγγίσεις για την ανάδειξη του πολιτισμού.  Στόχος μας η διάδοση, προβολή και με έμμεσο τρόπο διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Βασικός σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση και 
η ενεργός συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου στα πολιτιστικά αγαθά και  δρώμενα μέσα από δημιουργικές δράσεις, που διακρίνονται από τη διαδραστικότητα και το στοχευμένο σχεδιασμό τους.


Ημερομηνία: 06/10/2018, 12:00 - 14:00
Χώρος: Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα)
Κόστος συμμετοχής: 6€  (δωρεάν για τα μέλη της ΕΣΔΙΑΠΟΚ)

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (25 μέγιστο) είναι απαραίτητη η κράτησή σας στο https://esdiapok-workshop-2018.eventbrite.com/


 Υποστηρικτής : 
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου